Vardagsbetraktelser

Utelåst på jobbet

Idag hade jag en riktig konstig avslut på arbetsdagen. När jag skulle gå hem råkade jag låsa ut mig själv från ett konferensrum och fick vänta i en timma på att en väktaren skulle komma och öppna upp rummet åt mig så att jag kunde hämta mina grejer och åka hem.

På jobbet har vi en stor konferensanläggning med sådana dörrlås som finns på hotell där man använder magnetkort. När man bokar ett konferensrum skall man aktivera sitt kort för att kunna få tillträde till konferensrummet. Det sjuka är att det aktiverade kortet är bara aktivt till kl 17:00, efter kl 17:00 avaktiveras kortet och man kan inte inte komma in i rummet. Jag satt kvar till lite efter kl 17:00 sen skulle jag gå på toa och missade att spärra upp låset på dörren, innan jag hann reagera var dörren låst och jag var helt ensam på anläggningen. Sen satt jag där i 1,5 timmar fick jag vänta på en väktare som till slut kom och öppnade åt mig. Det var en märklig upplevelse att vara ensam kvar på kontoret och vänta på en väktare men jag var glad när hon kom.

Så det blev ingen träning ikväll när jag väl blev insläppt i rummet för att hämta mina saker var kl väldigt mycket och jag var lite sur och hungring. Så istället för att åka till gymmet åkte jag hem och lagade en god middag.

Ibland blir det inte som man har tänkt sig helt enkelt.