Vardagsbetraktelser

Stil på jobbet

Ordning och reda snart är det fredag! Nää jag längtar inte alls till på lördag.

Men jag ska försöka leva lite i nuet. Läste ett superbra blogginlägg om stil i en blogg som jag följer, “livet genom rosa glasögon” Att ha sin personliga stil och kunna hålla fast vid den oavsett vad modebranschen marknadsför är ganska svårt. Och jag tycker att Irina redogör för detta ett bra och roligt sätt.

livet genom

Att känna till sina färger och vilka plagg man passar i är en grundförutsättning för att inte göra riktiga misstag. Men det är verkligen inte så  enkelt och det blir att man lätt fastnar i det som man alltid har haft på sig och känner sig bekväm. Oavsett vad alla modespecialister, stylister, designers och journalister säger om att det okej att blanda och prova de nya trenderna. Sen måste man ha ett visst intresse för kläder och mode för att kunna hitta sin stil.

Jag har tänkt en hel del på det här. För ett tag sen så fastnade jag i en stil som jag nästan hade jämt. Det var kostymbyxor, t-shirt och kofta på jobbet. Och när det var dags för kundbesök byter jag ut koftan mot kavajen.  Det där är en enkel, neutral, men väldigt tråkig stil. Jag var inte helt nöjd med det och ville klä mig lite mer kvinnligt och business. För min del handlade det mer om att våga, våga ha en knallrosa blus, eller våga ha svart tight kjol. Dessutom gjorde jag en färganalys vilket hjälpte mig att hitta färger som passar min hudfärg. Jag jobbar fortfarande på att skapa mig en stil, för att man har ju inte samma kläder på fritiden som på jobbet av naturliga skäl. På jobbet vill jag vara kvinnlig och business, på helgen vill jag vara ledig, sportig och kvinnlig. Inte helt lätt det där men det är roligt när man väl börjar definiera vilken still man vill ha.