Vardagsbetraktelser

Regn, Powerwalk, Bastu och Blogg

Jag och Peter har åkt ut till landet den här helgen. Det är så skönt att lämna stan lite och komma ut till grönskan, allt står i blom och det doftar så underbart när det har regnat. Tyvärr så överlevde inte mina tomater som jag planterade ut för 3 helger sedan. Men jag har fortfarande måna plantor kvar som jag skall försöka ställa ut så fort det blir lite varmare. Imorgon ska jag ta hand om de plantor som har överlevt inomhus, ge dem lite stadga, ta bort överflödiga blad och ställa ut dem på altanen så de får vänja sig vid lite uteluft. Sen ska de ut i trädgården men jag är fortfarande lite osäker på om jag skall ställa ut dem i stora krukor eller vid växthuset. Det är lite knepigt med tomater, de är så kännslig med ljus och vatten om det ska ge fina frukter, men det är så underbart att plocka egna tomater. Jag är ju lite av en tomat fantast. Finns det något godare än en rostad macka med färska, mogna tomater, lite fetaost, lök och oliv olja? Jag har svårt att tro det.
Trots regn och rusk lyckades jag och Peter komma iväg på en powerwalk. Vi tog den långa rundan som visade sig vara ca 9000 steg. Inte så jättemycket med det är i alla fall bra jobbat eftersom det är så sjukt tråkigt väder. När vi kom hem var bastun varm och doftade underbart av rosmarin, det var himmelskt att efter en kall och ruskig promenad få komma in i värmen. Nu ska det bli skönt att lägga sig i sängen med en liten bok.