Vardagsbetraktelser

Ny hatt som solskydd

Ska försöka ge lite mer uppdaterad bild av läget än vad jag gjorde igår. Då var jag väldigt jetlaggad och lite stressad men idag är läget allt annat än stressad. Som sagt vi har hamnat på ön Langkawi som betyder den röda örnen, hursomhelst så är det en tropisk ö i Malaysia. Klimatet är perfekt inte för varmt och inte för fuktigt, havet är underbart varmt och det finns varken flugor eller myggor, bara tropiska fåglar och små söta apor som klättrar runt i träden utan att vara för påfrestande.
Lankawi är ett något slags naturreservat vilket innebär att man tänker mycket på naturen och inte bygger ut stora vräkiga hotell överallt, så turismen är påtaglig men inte jobbigt exploaterad som det ibland kan bli. Det finns mycket turister från Indien, Malaysia och övriga Asien och givetvis finns det en del folk från Skandinavien men inte alls så som i Thailand.
Vi bor på ett jättemysigt ställe som ligger precis vid havet, det är massa små stugor i djungeln vid kanten på Langkawis största berg så det är grönt och mycket blommor och ett rikt fågelliv. Personalen och befolkningen för den delen, är väldigt glada vilket gör att det är ganska lätt att göra sig förstådd här och allt tycks prata engelska hyfsat bra. Så vad mer kan man önska sig, härligt väder och vänliga, glada människor.
Vi har en liten hyrbil under tiden vi bor här så vi kan ta oss runt på ön obehindrat vilket är jättebra för då kan vi upptäcka alla små och fina stränder på ön, för det finns en hel del fina stränder här och det vore synd att inte kunna ta del av dem medan man är här. Så idag började vi med att sola och bada på vår fina strand men sen tog vi bilden till en annan strand och shoppade ett par tofflor och en hatt till mig. På stranden passade vi på att äta middag och jag fick för första gången i mitt liv smaka på en färsk kokosnöt. Nu slappar vi i baren med smarriga fruktdrinkar.


Morgonstund.


När man kommer med båt till Langkawi ser man en stor staty av en örn som är öns symbol.


Ny strand, helt otroligt den här stranden var inte ens utmärkt på kartan och den var hur mysig som helst.


Mina nya tofflor.


Min nya hatt.


Kokosnöt på stranden.


Kokosnöt i baren.


Men mest så var det att slappa på stranden och läsa bok.

-inlägg från iPad