Vardagsbetraktelser

Ny fotoböcker

Imorse vankande jag sång, frukost på sängen och presenter. En av mina presenter var att jag skulle få välja ett par fotoböcker på fotografiska idag. Medan andra i min ålder önskar sig antirynkkrämer och designade vitlökspressar stod fotoböcker högst på min lista. Så under promenaden idag passade vi på att gå förbi Fotografiska och jag lyckades med att hitta två fantastiska fotoböcker.

DSC_3702

DSC_3695

Richard Avedon har genom 1900-talet fotograferat de mest fantastiska modebilderna och porträtten. När Fotografiska hade sin Fasion utställning var många av hans bilder med och det är underbart att betrakta hur skicklig han är med ljus och former. Helt klart en favorit i samlingen.

 

DSC_3704

DSC_3699

En annan fotograf som jag verkligen beundrar är Steve McCurry. Ni kan följa hans blogg här. Just i den här boken fångar han verkligen upp hur många olika kulturer det finns i vår väld och hur vackra människor är. Hans bilder är så levande och han har verkligen fantastisk förmåga att fånga människor på bild och visa hur vackra de är. Jag blev helt överlycklig när jag hittade den här! 🙂

 DSC_3686

Dessutom fick jag en tredje fotobok från England, som lång i ett av de paketen jag plockade upp i torsdags. Den är skriven av Michael Freeman och är helt grym när man behöver tänkta i nya banor, jag har dessutom hans andra bok, The Photographer´s Eye. Så nu är det bara att sätta sig i soffan med en stor kopp Te och låta sig inspireras av fotografier i världsklass!!