Vardagsbetraktelser

Middagsgäster

Ikväll får vi middagsgäster. Ghaaa vad ska man bjuda på då, och hur ska man hinna laga det när man jobbar också. Gästerna kommer kl 19 det är min bror, mamma och några kusiner som är i Stockholm och hälsar på, vi kommer att bli 6 personer och det är är ungefär lagom för en middag.

Jag ska hinna åka förbi systemet och Maxi, och hinna laga maten, duka och göra i ordning mig själv, det gäller att vara effektiv, bara att duka tar ju sin tid. Jag förstår inte varför jag inte är lite bättre på att planera inför dessa saker. Borde man inte ha gått och handlat allt igår? Näää då var det fint väder och då ska man ut till skärgården….. Ja och nu sitter jag här och är lite orolig över hur jag ska hinna få ihop det.

Jag har bestämt att fixa lite Cannelloni med spenat och Ricottaost. Jag har ett superrecept på detta i en bok Under Valnötsträdet, men den ligger kvar ute på landet, typiskt. Hoppas jag hittar ett lika bra recept på nätet. Det är egentligen inte så jobbigt att göra och har man lyckats att få in dem i ugnen så gör de sig själva. Frågan vad som skall serveras till efterrätt?????

 

dukning1_18882364Önskar jag var ett proffs på att duka,

men det kanske inte behöver vara så svårt