Vardagsbetraktelser

Lite reflektion

Nu har det gått 5 månader sedan jag startade min blogg.  Jag måste bara skriva och säga att jag är så himla stolt över mig själv. Jag kan ju faktiskt ingenting om webbdesign eller HTML-kod, men på något sätt har jag ändå lärt mig hur en sida är uppbyggd och och hur html-kod fungerar. Jag kan inte direkt säga att jag vid det här laget är kunnig inom området, men med tanke på att jag började med hela det här projektet i maj måste jag ändå erkänna att jag har verkligen utvecklats.

  • Jag har skaffat mig en egen domän och ett webbhotel som hostar min blogg.
  • Har fått en förståelse för fenomenet “bloggar”
  • Jag har experimenterat med många olika layouter och lärt mig lite om hur hemsidor fungerar.
  • Jag har lärt mig hur man formaterar och lägger ut bilder på hemsidor i olika format.
  • Jag har lärt mig att fixa typsnitt och rubriker genom att programmera källkod.
  • Jag har insett att jag inte vill blogga om mode, inredning eller träning även om dessa ämnen utgör viktiga inslag i mitt liv.
  • Jag är övertygad om att jag vill fortsätta dokumentera mina tankar, funderingar och upplevelser i bloggformatet

 

Att lära sig något helt nytt och bevisa för sig själv att man klarar av att genomföra sina idéer kan definieras som grym utveckling. Jag hoppas att jag kommer att fortsätta att utvecklas inom det här och att min hemsida kommer att utvecklas med mig.

Parallellt under den här tiden har jag på alvar tagit tag i mitt stora intresse som har legat på is i många år och jag hoppas att bloggen kommer vara en stor anledning för mig att utvecklas vidare inom fotografi. Jag har ingen ambition att försörja mig på det, men jag vill skapa snygga bilder och ha en utrymmer där jag även kan utvecklas med bildanalys och skapa mig ett eget formspråk.

Ytterligare en dimension under dessa fem månader är att jag har tagit ett steg och skaffat mig ett nytt jobb. Så jag har även tagit initiativ till att utvecklas yrkesmässigt också vilket är fantastiskt för att det är lätt att bli bekväm på jobbet.

Det här lite lustigt att erkänna men efter många år av hårda studier och etablering på arbetsmarknaden med bra karriärmöjligheter, efter att ha skaffat sig ett eget fungerande hem och en mini familj med en älskade man, känns det som  att jag är tillbaka till den härliga personen jag var innan jag tog studenten. När livet var full av förväntan och storslagna planer, när man trodde att man kunde bli vad som helst och såg med stor aptit på framtiden. Det är en riktig härlig känsla och jag vet att bloggen är en stor bidragande faktor i det här. Det är riktigt spännande att se vart det här tar vägen. / slut på reflektion.

God Natt !