Vardagsbetraktelser

Kan våren vara på väg?

Jag kan ha fel, men jag tyckes mig uppfatta att vårt snöiga landskap börjar bli lite enformigt.
Det finns inget levande så långt ögat kan nå, allt runtomkring har samma grå-blå färgskala och den lilla skönhet man kan finna känns så självklar och trist.
Jag tog en liten promenad ner till vattnet idag, för att se vad som har hänt med isen. Dock såg jag inte så mycket av isen för den låg så långt ner under snön att till och med de stora båtbryggorna hade försvunnit. Dystert med denna vinter som aldrig vill släppa taget.
Men, under den lilla promenaden hörde jag en fågel kvittra. Det var absolut den första fågeln jag har hört i år, det var inte mycket till fågelsång men jag fick en liten känsla av att våren kan vara på väg eller är det bara önsketänkande?