Vardagsbetraktelser

Inte så pjåkigt

Det var mitt resultat på konditionstestet. Jag sprang 2,4 km på 17,41min och min snittpuls låg på 174, och då sprang jag i ett lagom jogging tempo.

Dra mig baklänges, jag skulle nog vilja kalla det för personlig katastrof vad gäller min form, att ha en snittpuls på 174 när man springer 2,4 är inte så hälsosamt.

Med andra ord är jag nere på grundkonditionen och för att komma till en hyfsad nivå, då jag inte får blodsmak i munnen efter att ha sprungit 2,4 km, kommer jag att behöva att jobba mycket med intervaller och snabbhetsträning. Jag har gjort det här förut så jag vet hur jag ska göra men det kommer bli tufft som sjutton. Syftet är att få ner tiden på 2,4 km och minska snittpulsen. Långsiktiga målet är att enkelt springa 5 km. Jag har aldrig varit någon långdistanslöpare för jag har lite för stora lårmuskler som tar upp väldigt mycket syre men att sprina 5 km utan att känna sig helt död skall inte vara något problem egentligen. Japp om 4 veckor är det dags för ett nytt test då får vi se om det har hänt något.

Sommar 20092

Jag var helt färdig med blodsmak i munnen efter 2,4 km.