Vardagsbetraktelser

Goda Vanor!

Jag är en succer för sådana självhjälpsböcker.
Ni vet “Självkänsla nu”, “Få det gjort”, “Hantera stress” ja allt i avdelningen för hobby psykologi. Jag är väl av den insikten att alla människor behöver jobba med sig själv och bättra på sin karaktär. Personligutvecklig är något som alla individer behöver reflektera över med jämna mellanrum. För mig är det ett sätt att finna inspiration och motivation och få lite perspektiv på saker sen är det väldigt lättlästa och man får chansen att fundera på lite andra saker.
Och nu har jag gått en kurs på jobbet som sammanfattar alla dessa böcker i en samma teori. Kursen heter 7 Goda Vanor och är skapad av en amerikan som heter Stephen Covey. I tre dagar jobbade vi med att gå igenom Coveys teorier och reflektera över vår vardag på jobbet och hur man med enkla medel och inställningen kan bli bättre på att hantera vardagen och där med nå bättre resultat. Mycket intressant, jag var väldigt lycklig i 3 dagar och känner att jag har fått massor av ny motivation.

Covey teori går ut på att det finns 7 viktiga principer i livet, om dessa priciper följs når man ett mycket mer komplett liv och sin yttersta potential. Nu är vi i Sverige så otroligt duktiga på att kritisera amerikaner, deras livsstil och teorier, men jag måste säga att jag är beredd att hålla med Covey i mycket av det han säger. Till alla er som funderar på att få lite mening och struktur i livet kan jag varm rekommendera boken.