Vardagsbetraktelser

Fota ljus eller innehåll

Till vår fotokurs har vi fått en ny läxa. Vi ska fota två bilder, en bild där ljuset är viktigast och en bild där innehållet är viktigast.

Jag tror att dessa två bilder som jag tog i helgen kommer att bli mitt bidrag. Jag hoppas bara att det håller rätt nivå eftersom alla är så himla duktiga.

Ljustret är viktigast

Den här bilden tog jag på lördagskvällen, precis när solen höll på att gå ner. Det hade varit en oerhörd vacker dag med blå himmel och stark sol, så det var givet att det skulle bli en vacker solnedgång, men jag trodde nog inte att det skulle bli så vackert. Den här bilden får nog representera en bild som man tar för att det är så vackert ljus.

Vätesund i solnedgång Utsikt från Vätöbron,  brännvid=80mm, Slutare=1/25s, Bländare=f/16

Innehållet är viktigast

Eftersom det är höst nu är det dags att plantera vårlökar, och som den duktiga trädgårdsmästaren som jag är planterades det vårlökar för hela slanten i helgen. Det blev påskliljor eftersom det är den enda vårblomman som rådjuren inte glufsar i sig. Den här bilden får representera en bild som man tar för innehållet och inte så mycket på grund av fint ljus.

vårlökar

 Vårlökar 2009-10-11/ Brännvid=58mm, Slutare=1/80, Bländare=f/5.0