Vardagsbetraktelser

Fantastiska naturbilder

När jag ändå har uppmärksammat naturen ikväll måste jag bara tipsa om värdens bästa naturfotograf. Brutus Östlig. I går på fotomässans fotoutställning så tittade jag extra mycket på Östligs utställning med hans fantastiska bilder på fåglar. Är det någon som kan visa det bästa av naturen i sina bilder så är det Östling.

Jag gick från en utställning, där man genom svartvita bilder dokumenterade människans missär och elände, bilderna föreställde sorliga människor, betong, plast och skrot, till Östlings fantastiska utställning och det gick plötsligt upp för mig hur viktiga hans bilder är. Varje dag matas vi med kommersiella bilder, bilder från krigsdrabbade länder eller bilder från glamourösa kändisar.  I relation till Östligs bilder är de kommersiella bilder ett bevis på mänsklighetens tragiska och förvirrade situation och värld. Hur kan vi sträva efter konstgjort skönhet och brutal våld när det finns så fantastiskt mycket skönhet, dramatik och humor i naturen.

Om ni har möjlighet gå till fotomässan och njut av Östligs fantastiks bilder av vår vackra värld precis som den är och borde förbli.

 

Klipphoppare_Brutus Ostling(480x654)                                                                                          Bild: Brutus Östling