Vardagsbetraktelser

Dags att ta ner julstjärnorna

För det mesta tar jag bilen till jobbet, det går fort, på 15 min är jag på jobbet. Jag blir inte svettig, blöt och har frisyren på plats.  Ibland händer det dock att Peter måste ta bilen så då blir det kollektivlimousine för mig, det tar 55 min. Inte så effektivt kanske men jag har börjat uppskatta kollektivtrafiken. Man hinner varva ner lite, lyssna lite på radio och titta på andra människor som faktiskt är på väg till skolan eller jobbet. Det absolut bästa med att lämna bilen hemma är att man på väg hem från jobbet har möjlighet att gå på stan och titta i affärer och skyltfönster, dessutom går man tidigare från jobbet eftersom man har så lång reseväg hem.

Idag tog Peter bilen och jag upptäckte en ny buss som stannar utanför mitt jobb, hur bra som helst. På vägen hem uppmärksammade jag  att det har skyltats om i butikerna. Alla tomtar och julklappar är undanplockade, folk sitter och fikar med stora semlor och det ställas in kvistar med fjädrar. Blev genast lite orolig över att ha jag har tappat greppet om kalendern. Har jag missuppfattat det här? Är det inte meningen att man ska äta semlor i februari och pynta med fjädrar i april? Och jag som ännu inte har tagit ner våra mysiga julstjärnor…

 

IMG_0170IMG_0169

Känns som att jag ligger efter lite med dekorationerna