Vardagsbetraktelser

Roligare Fotoböcker?

Jag har funderat lite på det där med fotoböcker. Det är grymt att att kunna göra årsböcker med alla fina bilder från året som har gått. Jag har inte riktigt gjort så många fotoböcker eftersom jag tycker att de bli så tråkiga. De tjänster man kan använda på nätet är iof. väldigt enkla, men det ger inte utrymmer för mycket kreativitet. Det är mest tråkiga bakgrundsfärger, vilket gör att man alltid väljer vitt eller svart för att inte tala om trista mönster.

Jag skulle vilja ha lite mer färg och fina mönster som ramar in bilderna. Oftast är våra vardagsbilder inga fotografiska mästerverk, utan enkla bilder som får oss att minnas  stunder som vi vill bevara.  Så jag funderar på om jag ska försöka göra en fotobok som är lite inspirerad av Digital Scrabooking. Nu är scrapbooking ett galet fenomen där man lätt överdriver med element som blommor och sidenband i massor typ more is more. Men jag tror att om man skalar av så kan man nog skapa fina layouts som kan utgöra en mysig fotobok.

Så jag har gjort ett första försök till ett uppslag med lite bilder från sommaren. Vad tycks?

     

Får se om det blir fler upplag så jag kan få ihop till en fotobok, men det är relativt enkelt och jag tror att detta kan verkligen pigga upp vardagsbilderna i årsboken. Ska försöka göra ett set med uppslag med bilder från vår resa till England. Tror att det kommer vara grymt mysigt att ha kvar fotoböcker som ser ut så här.