Vardagsbetraktelser

POSITIVA TANKAR

Jag lovade att jag skulle blogga lite om de nya kunskaperna som jag får på min stresskurs. Nu har det iof gått två veckor av kursen med det kan vara bra med repetition.

Stress kan åberopas från många olika situationer i en människas liv. Oftast så är måttlig stress något positivt i vårt liv, men när vi inte får återhämtning blir vi sjuka. Det är det som många människor råkar ut för när de drabbas av utbrändhet. Man har befunnit sig i en stressig situation under en lång tid. Till en viss grad påverkar yttre omständigheter oss men stress handlar inte om hur vi har det utan om hur vi tar det. När vi befinner oss i en stressad situation börjar dåliga tankar dyka upp i våra huvuden och dessa tankar styr vårt beteende och vidare våra fysiska tillstånd.

Exempelvis: Jag blir stressad av att det står en person framför mig i kassan på mataffären och sölar med sina varor. Negativa tankar börjar röra sig i mitt huvud. -typiskt att den personen skall står framför mig, typiskt att det inte finns någon kassa.
Jag börjar muttra och stöna och vrida på mig. Hela jag inkl min kropp letar en utväg, jag blir varm och svettig och spänd i axlarna. I stressade situationer skall man försöka tänka possitivt och medvetet jaga bort de negativa tankarna. Inte störa sig på den där långsamma personen utan istället fokusera vilka fina råvaror man skall köpa och vilken god middag man kommer att göra. Då undviker man det dåliga beteendet och de fysiska syntomen.
Det här med tankar är oerhört viktig jag har nyligen läst lite böcker som behandlar negativa tankar och det finns mycket kraft att hämta i positiva tankar.

Så den första lärdomen är att kartlägga sina tankar och börja fokusera på det positiva i livet.