Travel

Munkar i Zakopane

Vi bor en bit från huvudgatan där alla restaurangerna ligger vilket är lite jobbigt när man har två små barn men hittills har det funkat ganska bra. Vi har köpt en liten pulka här nere och kör dem i pulkan överallt. Jobbigt för oss men trevligt för barnen. Vi ska försöka lista ut hur det funkar med taxi här nere för jag tror att det skulle underlätta en hel del för oss, speciellt när vi ska ta oss hem efter alla aktiviteter.

Idag gjorde vi en utflykt till ett berg som heter Gubalowka. Man tog en linbana upp och det var självklart väldigt uppskattat av barnen.

Väl uppe på toppen upptäckte vi en mycket trevlig lunchrestaurang och även att det gick att åka lite skidor där. Det fanns två små liftar, inget avancerat men lagom för nybörjare. Vi får fortsätta att utforska skidmöjligheterna här nere men överlag verkar det lite annorlunda än vad vi är vana vid när det handlar om skidåkning. Dock lyckades vi hitta en lite pulkabacke så vi lekte lite där innan vi tog linbanan hem. Tyvärr hade vi ingen vidare utsikt där uppe för det var väldigt molnigt.

På vägen hem hittade vi världens bästa munkbageriet och eftersom ungarna är tokiga i munkar passade vi på och köpte med oss lite munkar hem.

Ska försöka ta lite fler miljöbilder imorgon för det är väldigt speciellt här nere.