Vardagsbetraktelser

Morgonstund

Jag hade verkligen svårt att gå upp i morse, vilket gjorde att jag inte gick ut på min vanliga morgonpromenad. Och det känns verkligen nu. I vanliga fall är jag jättebra på att gå och lägga mig eftersom jag är så trött på kvällarna. Men i går satt jag och lärde mig den här nya bloggen och tiden bara rann iväg.
Någon vis människa berättade för mig att trötthet är bara ett sinnestillstånd. Att människor inte behöver så mycket sömn som de tror att de gör och att man vanligen sover mycket mer än man behöver. Jag tillhör dem som verkligen sover mer än vad jag behöver. Jag skulle kunna sova 10 varje natt och där emellan få in 3 st powernappar. Ja frågan är om jag behöver så mkt sömn. Hursomhäls, när människor är aktiverad av sånt som de brinner för eller intresserar sig för så kan de klara av sin vanliga dag på mycket färre timmar för gälden i det som de gör kompenserar för det trötta sinnestillståndet.
Det ligger lite visdom idet, så om vi människor verkligen gör det vi brinner för kommer vi kunna få ut mer av dagen och där med även mer av livet. Om vi inte gör de vi brinner för kommer vi att vilja sova igenom hela livet för det kommer att gå så mycket energi till att utföra jobbet.
Det är kanske därför man har två olika benämningar då det man gör på dagara.
Jobb och Hobby. Sen finns det några lyckliga människor som har har sitt hobby som jobb.
Jag tror att min livsstrategi blir att göra mycket saker som jag brinner för och där med få mer enerig för att klara av ett avancerat jobb.

Inget är så vackert som en morgon.
Till och men en grå gammalbro kan bli vacker.

Jag på morgonpromenad