Vardagsbetraktelser

Inte lätt att vara vuxen

Ibland önskar jag att jag var 15 igen. Bara hängde i skolan, tränade, kollade på TV och umgicks med kompisar. Visst det är ingen som säger att jag inte kan göra allt det där idag. Men jag måste också städa, laga mat, handla, slänga soppor, gå till kemtvätten, stryka, tvätta och byta lakan, se till att det fint hemma och att alla blommor är vid liv. Då har jag ännu inte gått in på, betala räkningar, betala  lån och ta ansvar för alla val man måste göra, pensionsfonder, el, digital-tv, och telefon. Visst är det märkligt att vuxna förväntas kunna ta hand om allt detta utan problem. Jag skulle verkligen behöva en hushållerska, så att jag bara kunde lägga min tid på att blogga, shoppa, jobba, träna, foto, redigera bilder och umgås med mina vänner.  Inte sitta med konstiga brev från myndigheter och försöka förstå vad som förväntas av mig för att jag inte ska ställa till det för resten av min framtid. Vet inte hur det här ska gå när man skaffar familj.

Med lite gnäll hinner man faktiskt med allt det där, men man måste nog börja bli lite mer smartare och mindre gnällig för ingen bli gladare av gnäll. Idag när jag kom hem från jobbet så önskade jag att det fanns mat i frysen. Jag föredrar hemmalagad mat framför takeaway, men jag tycker det är lite jobbigt att behöva laga middag varje kväll.

Så nu har jag gjort 16 pannbiffar som skall frysas ner två och två så att det är enkelt att ta fram och tillaga när man inte orkar stå och fixa mat en sen kväll efter jobbet. Egentligen borde jag bli bättre på att laga mat som kan frysas in.

 

DSC_0272 Lammfärsbiffar med fetaost, rosmarin och spiskummin. Gott nyttigt och miljövänligt.