Vardagsbetraktelser

Härlig Fredag

Vilken underbar fredag jag har haft idag. Jag tror att mitt mammaliv har tagit en ny start.

Till en början fick jag sova riktigt bra i natt. Olivia sov som en stock hela natten och dessutom gick hon inte upp förrän kl 9. Jag hoppas verkligen att det här kommer bli något hon fortsätter med eftersom jag verkligen inte har något emot en sovmorgon då och då. Sen hade vi en mysig frukost och en hel del portion lek. När vi väl kände oss nöjda åkte vi i väg till min mamma, framöver kallad för mormor. 

Mormor var ledig idag och erbjöd sig att passa Olivia på dagen, vilket öppnade upp möjligheter för mig. Så för första gången sen Olivia kom kunde jag ta mig in till stan och ta en trevlig fika med en kompis. Det var verkligen underbart att sätta sig på ett fik utan en barnvagn. Vi satt länge och pratade om jobb, om gemensamma vänner som jag inte har träffat på länge samt drack massor med kafé och åt supergoda bullar. Det är verkligen befriande att inte prata barn ibland. Ja det var helt klart en mysig eftermiddag. 

Efter ett litet tag började jag längta lite efter lillan och lämpligt nog var det dags att hämta henne från mormor. Det är helt fantastiskt att känna en sådan frihet när man lämnar henne och saknar henne när man ska hämta. 

Men min härliga fredag slutade inte där. Runt kl 6 kom Alex och HK förbi för att hälsa på och bekanta sig med Lillan för att sedan dra iväg mig på en riktig tjejmiddag. Olivia stannade hemma med sin pappa och jag kunde umgås lite med minna vänner precis som jag hade gjort tidigare. Nu är jag inte bara fullproppad med god mat och bullar utan även med massor av positiv energi för en lång tid framöver. Men det som är riktigt bra är att jag inte behöver känna mig begränsad på något sätt utan kan faktiskt kombinera att på egen hand umgås med vänner, prata om annat än barn och vara en bra mamma till Olivia.  


IMG 0321