Vardagsbetraktelser

Dags att börja träna

Okej nu har den här semestern nått en punk då jag måste erkänna att jag känner mig hyfsad utvilad och stabil. Att ligga still och vila är inte längre det primära behovet, vilket var det enda jag ville göra när semestern började. Nu har jag 11 dagar kvar på min semester och det skulle vara trevligt att komma igång med träningen på riktigt. Egentligen är jag inte supermotiverad men det här är mitt eget bästa, rationellt förstår jag att jag behöver få tillbaka min fysiska form.

Min kropp har nog aldrig varit i så dåligt form som den är nu. I hela mitt liv har jag tränat regelbundet, inte för avancerad men ändå så att jag har haft hyfsad kondition och lämplig muskelmassa. I dagsläget känns allt detta totalt främmande, konditionen är noll och musklerna har ersätts med överfyllda fettdepåer. Nej jag behöver ta tag i mig själv.

Målsättning

 • Få en stark kropp: klara 20 armhävningar på tårna
 • Få bättre kondition: Klara av att springa 5km
 • Minska en stolek på byxor

När

 • Om 13 veckor i slutet på Oktober.

Handlingsplan

 • Mina egna utmaningar
 • Jag tröttnar snabbt och behöver omväxling
 • Svårt att hitta tid, kommer gärna med ursäkter
 • Hungrig innan träningen vilket gör att jag väljer att laga mat istället för att träna

Lösning:

 • Sätta upp kortsiktiga mål som driver framåt det långsiktiga målet, kanske en veckoplan som körs i 2 veckors intervaller
 • Varva träningsperioder med maskiner, lösa vikter och balansträning så att jag inte tröttar
 • Se till att registrera varje träningspass så att jag ser utvecklingen
 • Göra ett styrke- och konditionstest var annan vecka för att följa utvecklingen
 • Bestämma dagen innan när, vad och vart jag ska träna nästa dag
 • Hitta något bra att äta innan träningen så att jag inte distraheras av hunger, shake, bar, banan, gröt, yoghurt med nötter, Keso…
 • Ge morgonträningen en chans, dela upp frukosten i två, lite innan träningen och lite efter
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
Styra 1 Kondition Vila Styrka 2 Kondition Yoga Vila

Så här ska mitt träningsschema se ut