Vardagsbetraktelser

Brytas ner för att byggas upp

Nu är jag lite trött på den här ledsna bilden, för jag är inte ledsen lägre utan har lämnat hela den här skumma team upplevelsen bakom mig. Jag tror att vi kommer att bli starkare som team och ibland behöver man brytas ner för att byggas upp. Så egentligen skulle jag vilja ge er en riktig härligt glad bild full av energi, men tyvärr så sitter jag på jobbet mestadels av min tid just nu, och försöker driva igenom alla mina projekt samtidigt.

Jag letade runt lite på min hårddisk på jobbdatorn och hittade den här bilden, som är en av favoriterna bland höstbilderna och det slog mig plötsligt att naturen verkligen handlar om att saker måste bryts ner för att kunna byggas upp igen. Varje år kommer hösten vars enda syfte är att bryta ner alla vackra blommor och blad, det häftiga är att naturen har gjorts sin nedbrytningsprocess till en av de vackraste årstiderna där vi kan glädjas åt att skörda sommarens frukter och njuta av fantastisk färglagda landskap. Så det finns kanske något vackert i nedbrytningen. Eller är jag bara flummig nu? Kanske men här kommer en stycke höststilleben, jag gillar verkligen kontrasten mellan den gula färgen och den rödbruna kastanjen som blänker, nästan som man vill ta på den och stoppa den i fickan som en liten lyckoamulett.

 

kastanj