Vardagsbetraktelser

Bortskämda med värme och lyx

Vår sista semesterdag bjöd på strålande sol och en molnfri himmel. Det gjorde oss på väldigt bra humör, eftersom det var lite molnig igår,  så vi dansade och gjorde oss i ordning vid Olivias provisoriska skötbord. Olivia har verkligen växt under vår lilla resa, hennes personlighet börjar bli tydligare för varje dag  och det börjar bli riktigt roligt att busa och skoja med henne.

Grand Canaria

 

Olivia tycks alltid vara på jakt efter nya leksaker. Vill gärna ta och känna på det mesta som kommer inom ett rimligt avstånd. Det fokuseras väldigt mycket på sånt som mamma eller pappa håller i. Mammas plånbok hör till de absoluta favoriterna och får hon bara tag i den så är lyckan fullständig. Dock är det inte alltid läge att leka med den fina plånboken, speciellt inte när man är på väg ut och mamma försöker packa ihop alla dessa prylar som ska med. Men försöka går ju.

Grand Canaria 2

 

Sen gick dagen rätt fort. Vi hittade ett bra ställe vid poolen där vi kunde vara lite lagom för oss själva och bre ut oss så mycket vi orkade. Vi varvade sköna bad med mys i under parasollerna. Peter och jag turades om att leka med lillan så att den andre fick lite tid att läsa och vila. Fungerar faktiskt förvånansvärt bra för alla tre. 

Grand Canaria 4

 

Grand Canaria 6

 

Emellanåt övade lilla fröken Rose på att sitta själv. Hon fixar inte det helt på egen hand men med lite stöd går det rätt så bra. Den här gången blev det lite svårare än eftersom handduken envisades med att ständig glida ner och då är det svårt att sitta upp. 

Grand Canaria 3

 

Vi var omringade av stora svalkande palmträd och vackra tropiska blommor. Brusande ljudet från poolen varvades med fågelsång och medan kroppen värmdes av av den sköna solen kändes ögonlocken tunga och det var skönt att bara luta sig tillbaka, vila och låta tankarna fladra förbi bäst de ville. Det blev inte mycket gjort den här dagen men det är inget att oroa sig för, de produktiva dagarna tar vi igen i Stockholm.

Grand Canaria 7

Grand Canaria 8

Grand Canaria 5

 

Efter tre veckor i solen och detta härliga paradis har vi vant oss vid den här nivån och skulle gått kunna fortsätta att leva på det här viset ett tag till. Finns inget att klaga på och jag har svårt att säga att jag saknar något. Tvärt om, vi har verkligen allt vi behöver här och vi har tagit väl hand om oss och tiden. Hade vi stannat en vecka till hade vi kanske börjat känna oss mätta på allt detta men jag tvivlar på det. Jag hoppas att vi får möjlighet att komma tillbaka inom kort.

Grand Canaria 9