Välkommen till min blog

Cameia.se är en kreativ fotoblogg med syftet att inspirera människor till att dokumentera sin vardag och göra vackra fotoböcker av sina minnen.

Våra minnen är vår historia, vårt nu blir våra barns historia och i våra drömmar ryms framtiden. Allt det här blev självklart för mig när mina barn kom till världen och vikten av att bevara och tillgängliggöra minnen och drömmar blev så påfallande och självklart. 

Jag har tränat på att fota i många år. Allt i från street, livsstil, porträtt, landskap och bröllop och har alltid kunnat hantera stora mängder bilder. Men när jag plötsligt började fota vardagsbilder och dokumentera min barns utveckling fyrdubblades datamängden på min hårddisk och det blev en utmaning att dela med mig av de bästa bilderna.

Inom kort tappade jag lusten att fota och dokumentera, det var ju meningslöst att fortsätta fylla hårddiskarna med mer data. Jag förlöjligade alla som fotar sin mat och tog slefies. Kameran blev liggande i byrån och plockades fram vid födelsedagarna, medan alla fina stunder i vardagen glömdes bort i skuggan av ett intensivt tempo.

Jag började inse att det här inte var hållbart. Jag saknade hyllningen till de små stunderna i vardagen och de fina bilderna på vår familj. Jag ville fortsätta dokumentera vår vardag och jag ville hitta en lösning för att lyfta fram allt detta i ljuset, bort från hårddiskens mörker. 

Jag letade efter ett smart sätt att bevara minnen och jag upptäckte ProjectLife. Jag insåg fort att allt detta och mycket mer kunde göras digitalt med fotoböcker.  Jag började utforska hur grafisk formgivning kan bidra till att framhäva historierna i bilderna och jag lärde mig snabbt att vardagsbilder utan text tenderar att tappa sin betydelse. 

Jag förälskade mig i fotoboken och har sen dess skapat ett gäng fotoböcker som hjälper mig att bevara bilderna och historierna från vårt liv på ett tillgängligt sätt

Så kort och gott är det vad jag skriver om i den här bloggen. Det handlar lite om foto, lite om grafisk design, den rymmer en hel del berättelser från vardagen och framtidens drömmar. Självklart delar jag med mig av alla smarta tips och verktyg och vill inspirerar andra att också dokumentera sin vardag. 

Senast på bloggen