• Flera porträtt

    Okej jag har faktiskt hunnit med några fler porträtt. Innan vi åkte till England fotade jag två kollegor till mig som ville ha lite snygga bilder som de kan använda till lite olika saker. Ni vet om man ska skicka in ett foto på sig själv till något tidning, bifoga till sitt CV eller om man håller ett föredrag. Det är alltid bra att ha lite snygga bilder tillhands. Så vi gjorde en kort fotografering ute på stan och jag tror att de blev nöja. Det är något speciellt att fota porträtt så här, man kommer så nära en person och får möjlighet att verkligen framhäva dess personlighet och alla…

  • porträtt

    Det var ett tag sen jag fotade porträtt. Tiden går så fort och man har mycket på jobbet, har liksom inte hunnit med att fota ordentligt. Men när vi var i England träffade vi en gammal arbetskamrat till mig och hon vill att jag skulle ta lite bilder på henne. Det var ganska dåligt ljus och jag hade inte så mycket inspiration men vi passade på och ta några bilder i en trång gränd utanför hennes jobb. Nu har jag suttit och gått igenom bilderna och jag får sån lust att fota mer. Gud vad roligt det är att ta bilder och redigera och leverera sen. Här får ni ett…

  • Crooked Billet

    Gårdagen avslutades på en riktigt trevlig pub, Crooked Billet. De hade superbra mat och jag lyckades få i mig världens godaste toffie pudding. Vilket jag ångrade hela vägen hem för så mätt har jag inte känt mig på evigheter. Men vi hade en riktigt trevlig kväll och det var en speciell upplevelse att tillbringa kvällen på Crooked Billet.  

  • Windsor castle

    Igår var vi och besökte den lilla staden Windsor och det stora kungliga slottet. Tyvärr lyckades vi aldrig gå in på slottet för drottningen var där tydligen och då släpper de bara in ett fåtal besökare. Men det gjorde inte så mycket för hela Windsor var ett väldigt trevligt ställe full med trevliga restauranger och butiker så vi höll oss sysselsatta ändå. Men en dag ska jag försöka gå i på slottet eftersom det är Englands största slott och det används fortfarande av drottningen.  

  • Påskafton

    Idag är det påskafton, vi har inga stora planer men vi ska åka på en utflykt och titta på ett slott och ikväll ska vi ha en trevlig middag. Egentligen är det på Söndag man ska fira ordentligt men imorgon ska vi åka hem så vi kommer att fira lite idag. Så glad påsk på er alla!  

  • Vår

    Idag hade vi en fin och solig dag här på engelskalandsbygden. Vi tog en lång promenad och givetvis passade vi på och ta en fikapaus när vi gick för bi en pub. Medan det snöar i Stockholm kan jag inte låta bli att njuta av alla fina vårblommor som fullkomligt har tagit över England så här dags. Tänk att jag får uppleva detta mirakel två gånger i år, för i maj kommer allt slå ut i Stockholm.  

  • Publuch

    Bokstavligen så äter vi oss igenom hela vår resa, men jag ska inte klaga det är trevligt. Igår var vi och åt på en pub med Tony och Julie. Det finns pubar här som fungerar som riktigt fina restauranger. Eller jag ska väl inte kalla dem fina men väldigt hemtrevliga, lite som bra kvarterskroger. Vi borde ha fler såna i Sverige!

  • IPad

    Jag har äntligen lärt mig att importera och redigera hyfsade bilder i min iPad. Det är inte alltid lätt att hitta ett smart arbetsflöde med alla 1000 appar som finns där ute. När jag är ute och reser har inget emot att släpa min kamera men den och en dator det blir för mycket. Däremot är iPaden optimal och tillräckligt smidig för att plocka upp på något café eller tåg. Visserligen går det att blogg från mobilen men det är svårt att få till snygga och kvalitativa bilder på den. Så nu hoppas jag att mina nya apar ska räcka till för lite snyggare bloggposter.  

  • Engelska Marknader

    London är full av marknader. Både bra med också mindre bra marknader där man kan hitta allt möjligt krims-krams. Jag är inte en person som går igång på gamla saker men det finns faktisk en charm med de engelska marknaderna. Kanske för att engelsmännen själva älskar att tillbringa ett par lediga timmar på en marknad och omge sig av historiska ting men också av duktiga hantverkare och samlare som visar upp sina verk. Vet inte hur många marknader jag och Peter besökte men jag tror att vi iallafall hann med de mest kända. Vi köpte ingenting men det var dock så trevligt att bara strosa runt och inspireras.

  • Bath Spa

    Det blev en liten utflykt till Bath Spa i dag. Englands enda varma källa som romarna upptäckte och byggde ett romerskt bad runt. Efter det att romarna gav sig iväg från England förföll badet sakta då britterna saknade kunskaper om hur man skulle ta vara på ett sådant bad. Det är faschinerande hur Romarna konstruerade badet för ca 2000 år sen och hur de tog vara på källan, väldigt coolt. Nu är det mest en ruin och ett museum. Vi bor i Reading hos Peters pappa och gör små utflykter med tåget. Får se om jag lyckas få upp lite bilder från Bath senare.