• Stök i grovköket

    Söndag på landet, jag sitter fastklistrad framför skidtv och Peter bygger hyllor i grovköket. Typiskt att Anja skadade knät idag, jag som verkligen hade hoppats på att hon skulle visa upp lite grym skidåkning idag. Vad gäller Peters lilla projekt så är det första steget till ett nytt kök här på landet. Det kommer bli så fint när det är klart, men först måste vi tömma förrådet som är intill köket sen ska det rivas till förmån för ett stort och öppet kök!

  • Kan våren vara på väg?

    Jag kan ha fel, men jag tyckes mig uppfatta att vårt snöiga landskap börjar bli lite enformigt. Det finns inget levande så långt ögat kan nå, allt runtomkring har samma grå-blå färgskala och den lilla skönhet man kan finna känns så självklar och trist. Jag tog en liten promenad ner till vattnet idag, för att se vad som har hänt med isen. Dock såg jag inte så mycket av isen för den låg så långt ner under snön att till och med de stora båtbryggorna hade försvunnit. Dystert med denna vinter som aldrig vill släppa taget. Men, under den lilla promenaden hörde jag en fågel kvittra. Det var absolut den…

  • Landet

    Det är lördagsmorgon och jag börjar dagen med att läsa tidningen och en kopp kaffe. Jag är så tacksam att vi har 3G täckning på landet tack Telia! Det finns inget mysigare än att vara här ute och fortfarande ha möjlighet att ta del av mitt socialanätverk på nätet eller läsa tidningen utan att behöva ta sig genom ett djupt hav av snö.

  • Vilostund och nya kunskaper

    Det som är bra med att vara lite fotointresserad är att man har väldigt mycket att sysselsätta sig med när man är sjuk. Idag har fotat mina rosa orkidéer, ser ni på bilden, kollat på massa fotofilmer och påbörjat min nya kurs i visuell kommunikation. Jag har inte ens för en sekund tittat på TV eller oroat mig för att jag är hängig. På sätt och vis har något negativt och trist blivet något roligt och värdefullt.

  • Sjuk

    Idag är jag sjuk, det är jäkla trist att vara sjuk. Det känns som hjärnan går i slowmotion, kroppen värker och hela huvudet är fullt med snor. Men framförallt är jag så himla trött. Ghaaaa vad jag är dålig på att vara sjuk.

  • Sensuell

    Jag har totalt förälskat mig i den här bilden. Kan inte sluta att titta på den och ju längre jag tittar desto svårare har jag att sätta fingret på vad det är som gör mig så fascinerad. Jag älskar ljuset i den, formerna och strukturen på det stora lena päronen och kontrasten till de små taggiga lici frukterna. Bilden tog jag vid frukosten idag. Jag gick förbi fruktskålen och fick en känsla av att det där måste jag bara fånga på bild. Det är något som har hänt med mig plötsligt tänker jag inte bara i bilder jag börjar känna av bilder. Det märkliga är att när jag väl hade…

  • En lördag hemma i stan

    Vanligtvis så brukar jag uppskatta en härlig morgonpromenad på lördagsmorgonen men just idag känner jag mig faktiskt lite sjuk. Inget alvarligt, men jag känner mig lite hängig och snuvig och har absolut inte lust med att göra något överhuvudtaget och en promenad känns väldigt avlägset. Men däremot så känns det absolut relevant att vara hemma pyssla men photoshop och äta scones. Gissa om Peter blev glad när jag gick  upp i morse och erbjöd mig att baka scones. 

  • Med nya ögon

    Jag har ännu inte tröttnat på att gå igenom och redigera bilder från Langkawi. Det är grymt mysigt att tillbinga kvällarna med att leta efter guldkornen i den stora bildmappen. Rätt som det är så fastnar man på någon bild som man egentligen tänkte slänga när den väl togs men så här 3 veckor senare så ser man bilden på nytt nytt sätt och plötsligt ser man potential. Så ni får stå ut med Langkawi bilder ett tag till. Generellt så verkar jag vara i en period när jag ser på saker med nya ögon, på jobbet gör jag ingen annat än att ifrågasätta min omgivning och då har jag…